Blogg

Energibalans på jobbet

Energi som framgångsfaktor

Sedan ett gäng år tillbaka får min energi styra och ställa rätt mycket i mitt liv. Jag driver eget och har en stor frihet. Den vill jag ta tillvara på! Det är viktigt eftersom friheten är min drivkraft. ⠀

Grejer som känns roliga känns ofta lätt. Det skapar en härlig energi i kroppen. Det är himla härligt att gå den vägen. Ibland behöver så klart saker ordnas som inte känns så kul, men ofta går det trixa till det:
▫️
– Kan jag göra det här på ett annat sätt så det känns roligare?
Exempel: Min närvaro på Instagram (min fokuskanal) dippade rejält i höstas. Det började kännas jobbigt, krångligt, tidskrävande. Så ändrade jag sättet att planera mina inlägg och vips killevips var glädjen tillbaka. Numer skippar jag autopublicering och kör en halvmanuell historia som känns mycket mer inspirerande och glädjefylld.⠀
▫️
– Kan jag leja bort det jobbiga eller det jag inte får till själv? Oh, den känslan när jag köpt in tjänster under 2020. Wow, som att plocka upp kilon ur ryggan. Exempel: hjälp med ekonomi, fotografering, gå med i medlemstjänster där kunskap serveras, grafisk formgivning mm.⠀
▫️
– Kan jag belöna mig själv eller styra tankarna till målet så att det jag behöver göra får mer mening? Du vet, typ, jag städar för att få njuta av den härliga nystädade känslan.⠀

🕙  När jag fick koll på min primetime och började planera dagarna efter när min energi är som piggast + tar hjälp av Pomodorotekniken, ja då började jag hålla hela vägen hem. Pigg på jobbet och pigg hemma. Så otroligt värdefullt

Hålla hela dagen – flow & chill

Pauser. Mellanmål. Upp och hoppa.⠀

En fördel med att jobba hemma under pandemin är att kunna resa sig från kontorsstolen och köra några grodhopp. Är lite för blyg för att våga göra det på företagshotellet, men på lilla vindskontoret finns inga hämningar 🐸
Det skapar rörelse och orken får sig en skjuts.⠀

Pauserna är så viktiga. Att bara få vara. Det räcker med en liten liten stund av tystnad, närvaro, medveten andning.⠀

Mellanmålen är enklare att rocka loss med hemifrån. Ska plocka fram råsaftcentrifugen och göra lite juicer 🍊🥕⠀

Tar du pauser?

Jenny Sandfors, webbutvecklare

Hej! Jenny Sandfors här. Jag hjälper entreprenörer med det digitala.

Jag hoppar gärna in och hjälper dig när det känns krångligt. Få coaching så att du lär dig systemen samtidigt som vi skapar. Stöd & pepp i det tekniska!

Här samlar jag artiklar om själfullt entreprenörskap och webbhjälp. Välkommen <3

Läs fler bloggar

New Zenler, en kursportal

New Zenler, en kursportal

Vad är New Zenler? En allt-i-ett plattform för att sälja och leverera kurser och medlemstjänster. Marknadsföring, sälj och leverans i ett.

PHP 8

PHP 8

Webbhotellen uppdaterar nu det programmeringsspråk som används av WordPress. Om din hemsida inte är uppdaterad kan den få problem. Hör av dig så tittar vi på det tillsammans.