Om

Hej, jag har jobbat online sen 1996

och älskar det lika mycket idag. 

Vill du ha hjälp med ”det digitala”?

Själfullt entreprenörskap

Jag brinner för onlineföretagande och speciellt själfullt entreprenörskap där hjärtat får minst lika stor plats som det logiska tänkandet. Mina kunder brinner för sin grej och det är en ynnest för mig att få hjälpa till med de digitala bitarna. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Vill du veta mer om mig innan du skickar en förfrågan om att jobba ihop med det digitala? Då kan du lyssna på det här poddavsnittet när jag gästar Malin Hammar-Blomwall:

Jenny Sandfors, webbutvecklare på webbyrån InternetForm AB

Om mig

Norrlänning som älskar tystnaden, vidderna och allt vackert att vila ögonen på i fjällen. Bor i Hälsingland men åker hem till stugan i Vilhelmina så ofta jag kan. Mamma till två härliga tonåringar och gift med Tomas som också är delägare i företaget. Hemma hos oss huserar även katterna Mästertussan & Sally.

På 90-talet jobbade jag online på ett distansutbildningsföretag (UKD) där vi skapade kursmaterial och handledde elever runt om i landet. Modemsignalens trudelutt tutade ofta hemma hos mig då.

Läste informations- och medievetenskap – Webbproducentprogrammet – på Högskolan i Kalmar och genom åren har det blivit många kurser, föreläsningar och medlemstjänster där jag fyllt på mina kunskaper. Älskar att lära nytt!

För 20 år sen startade jag InternetForm (då som enskild firma, nu som aktiebolag). Idag driver jag företaget från ett företagshotell i Bollnäs där jag har ett gäng trevliga korridorskollegor att fika med om morgnarna. Omger mig med härliga soloprenörer online. Vilka fantastiska företag det finns i vårt land!

Driver bipolär.se där jag pratar om bipolaritet och mejvård för att må bra mellan skoven. Har skrivit boken ”Bipolär, fånge i min egen historia – från hopplöshet till livsglädje” som handlar om min resa in i en bipolär värld och att gå från stressad företagare till ett arbetsliv fyllt med flow och chill.

Onlineföretagare

Vill du jobba med mig kommer vi ses i videomöten och skicka många mejl till varandra. Det spelar alltså ingen roll var du bor.

Jag gillar att byta arbetsplats för en dag eller två. Det är det härliga med att vara platsoberoende. Kanske möter du mig från utekontoret eller ett hotellrum med magisk utsikt någon gång.

i

Affärsidé InternetForm AB

Kort: Webbhjälp för företagare som vill växa och få tid för mer flow och chill på jobbet. Jag vill att du ska känna dig trygg med tekniken så den kan hjälpa dig i företaget.

Ännu kortare:
Stöd & pepp i det tekniska!

Superkort: Webbyrå.

Mission

”Alla är en pusselbit,
det börjar inifrån och ut”

Jag tror på ödmjuka affärer där vi som är entreprenörer och våra företag mår bra inifrån och ut. Då kan vi lyfta varandra och samarbeta, utbyta energi.

Vill du veta hur? Följ min blogg, där skriver jag om min resa.

Stipendium och artiklar

Google Inkubator - Digitalakademi

Google inkubator 2021. 50 utvalda företagare deltog i ett skräddarsytt program för att ta spirande idéer till verksamhet. Jag fick möjlighet att tillsammans med Googles experter utveckla idéen om en medlemstjänst för bipolära som vill jobba tillsammans för att må bra mellan skoven.

 

Irisstipendiet 2007.

Irisstipendiet 2007. Stipendiet tilldelas ”framåtsträvande kvinnor” som visar prov på en extraordinär förmåga och drivkraft och som bedöms ha vilja och goda möjligheter att nå sitt mål.

Under en högtidlig ceremoni på Chalmerska huset i Göteborg fick jag och min distanskollega Sara Idenfors 150 000kr från Irisstipendiet.

Senare fick vi även ett stipendium från Företagarna för samma idé. Vi tog fram en prototyp,  en digital kopia av Hotell Wilhelmina för onlinekonferenser.

 

Mod & Tillit. Ett samtal om tillit, mod och rörelse hos Anna Arnetz. Det lilla stegets kraft och om att fysisk rörelse bygger mod. Lyssna »

Feelgoodpodden. Gästade Sanna som är digital nomad på segelbåten Black pearl of Sweden. Vi pratade om bipolartiet, självkärlek och stigma bland annat. Lyssna »

Businesskvinna & bipolär. Gästar KirsiLi Wahlström och pratar om hur en livskris kan bli katalysator för drömmar. Titta »

Andlighetspodden. Gästar Louise Herrey och pratar om min story och livet. Lyssna »

Allas. Reportage om Mejvård, boken och bipolaritet i veckotidningen Allas. Läs »

Expressen. Intervju om bipolär sjukdom i samband med min nya bok. Läs »

Cirkeln podcast. Gästar Kicki Westerberg – Mer värme, mindre skam. Lyssna »

Solopreneurspodden. Att kliva fram och äga sin berättelse. Lyssna »

The brand expert podcast. Personligt varumärke online. Lyssna »

Hej företagare. Bollnäs kommun. Läs »

Videointervju. Personal Brand Story. Se »

Inspiratör i Amelia. Amelia. Läs »

Företagande för framtiden. Ljusnan. Läs » 

Stipendium. Ljusnan. Läs » 

Vågade förverkliga sin dröm. Ljusnan. Läs » 

Bollnäsbloggen. BollnäsNytt. Läs » 

Bloggar hjälper Vilhelmina bli mindre. InternetworldLäs » 

Veckans Hetaste. driftig.nu. Läs »

Digitalt samarbete gav stipendium. VF. Läs » 

Vilhelmina kan ersätta Norrmalmstorg på Monopolbrädet. VF. Läs »

Första dagen på jobbet. Ljusnan. Läs »

Referensjobb genom åren

InternetForm 2003 – 2023

10 Småföretagare

– Trädgårdsinteriör Gävle
– Blissum
– Brokig
– Trollsländans värld
– Skönhetens väg
– Bergmans fisk & vilt
– Movin On
– Växbo Café
– Snickeri Tallkotten
– Eldmark

10 Större företag

– BRUKS Mobile
– EcoLog
– Brunner
– Vattenfall
– Kompetensgruppen
– Visionael
– Svenska skolan i Moskva
– Swedish school of Beijing
– Scandinavian school of Brussels
– Trafikverket

10 organisationer

– SVT, Sveriges Radio, UR
– Affärskompetens Sverige
– Kommunalförbundet Hälsingland
– Fjällvägen
– Bollnäs kommun
– Folket Hus Vilhelmina
– Centerpartiet Robertsfors
– Centerpartiet Vilhelmina
– Västerbottens läns landsting
– Upptäck KomTek

Jag anlitade Jenny för att bygga en ny hemsida från grunden och köpte också ett paket med timmar för att skapa fler digitala tjänster som webbkurser.⁠⠀
⁠⠀
Jenny är otroligt lyhörd för mina önskemål samtidigt som hon använder sina proffskunskaper för att ge mig tips jag själv inte tänkt på.⁠⠀
⁠⠀
Resultatet av den nya hemsidan blev över all förväntan. Sidan ger verkligen den känsla jag vill, den speglar mig och mina utbildningar och tjänster. Den blev så mycket mer än en uppdatering av den gamla hemsidan - det blev mitt nya hem!⁠⠀
⁠⠀
Att samarbeta med Jenny har varit en dröm. Jenny har hela tiden hållit mig uppdaterad och visat vad hon gjort, och i förväg meddelat mig när. Vi har alltid haft en dialog och jag har fått svar på mina frågor.⁠⠀
⁠⠀
Det har varit guld värt att ha en timbank och få Jennys hjälp att skapa en första e-kurs, mallar för snygga nyhetsbrev och få hjälp att uppdatera hemsidan när verksamheten förändras.⁠⠀
⁠⠀
Jag kan varmt rekommendera samarbete med Jenny!

Anna Larsson

Utbildare och coach, Skönhetens väg

Det är supersmidigt att jobba tillsammans med Jenny. Hon är kompetent på många områden och det är en otrolig fördel för mig som driver ett företag som har mycket av min verksamhet och marknadsföring online. Jenny kan hjälpa mig med det mesta bakom kulisserna som är kopplat till hemsida, nyhetsbrev, säljsidor och annat. Jag är supernöjd!

Kirsi Wahlström

Utbildare och coach, Blissum

Jenny är pedagogisk och seriös i sitt sätt att leda och guida oss noviser så att till och med jag lärde mig att bygga min webbsida.

Det är en härlig känsla. Tack Jenny!

Marie Mian

Föreläsare, Mian AB

Jag behövde hjälp med webbutveckling, bland annat med att bygga ihop ett api med min wordpress-sajt - sånt där som är rena grekiskan för mig men som Jenny löste på ett kick. Är supernöjd att jag valde att samarbeta med InternetForm AB och kan varmt rekommendera Jenny. 🌟

Maria Lofors

Redovisningskonsult, Jomalo AB

Den hjälp jag fått från Jenny när det gäller min webbplats har varit ovärderlig. Jenny har ett varmt och professionellt bemötande och jag litar fullt ut på hennes kompetens. Vidare så har jag alltid varit väldigt nöjd med de resultat som hennes arbete lett till. Med det sagt så kan jag varmt rekommendera Jenny till dig som önskar stöd och hjälp med din webbplats. Tack Jenny!

Hanna Böhlin

Själslig PT, Hållbar Hälsa med Hanna

Några projekt 2003-2019

Portfolio InternetForm

Bollnäs Turism

Webbplats för Bollnäs Turism.

Snickeri Tallkotten

Säljer framgångsrikt kök online.

Leksaksaffär

Som de var förr.

Fagerhults by

Hemsida i WordPress.

Tur o Ton

Turistföretag som under många år bedrev turistverksamhet i Hälsingeskogen.

Fjällvägen

Kommunerna längs stråket
mot fjällen.

Voltersberg

Vandrarhem mitt i Bollnäs.

KFH

Kommunförbundet Hälsingland.

SSiM

Svenska skolan i Moskva.

Vilhelminabloggen

2005 pratade jag och Sara Idenfors ihop oss och ville skapa ett nytt projekt. Vi hade hört talas om fenomenet bloggar och forum så vi slog ihop dessa och skapade den lokala mötesplatsen Vilhelminabloggen där folk från bygden och utflyttade nu kunde kommunicera med varandra. Jag programmerade medlemssajten från blankt blad i PHP. Det här var innan kodbibliotekens tid.

Projektet växte och blev större än vi kunde ana. Vilhelminabloggen blev en del av medielandskapet i en tid då lokaltidningen flyttade till Umeå. Så småningom öppnade vi även Bollnäsbloggen.

När Facebook hade slagit stort fick projektet tacka för sin tid.

BokaTräning

Programmering, design och drift av bokningssystem för träningsanläggningar.

Används av bl a SVT, SR och UR.

PlogApp

Utvecklingsprojekt för Trafikverket, iPhoneapp som varnar för plogbilar då det är en stor olycksrisk att köra in i plogbilar vid snörök.

Idag jobbar jag främst bakom kulisserna hos olika småföretagare med WordPress, New Zenler, Woo Commerce mm.