Flow – vad är det?

14 feb 2018 | Livsvård

Om att välja sin grej och jobba i flow istället för att jaga tiden. Om ekorrhjulet ska sluta snurra, måste ekorren sluta springa!

TIDSJAKT

När livet går på autopilot och snurrar i för hög hastighet säger till slut hela vårt väsen ifrån, på ett eller annat sätt. Vad är det som får oss att stressa oss sönder och samman? Är det värt det? Vem tvingar oss, egentligen? Hur är det att istället leva i balans? Att gå in i flow och göra sin grej och sen se till att skapa utrymme för vila och återhämtning… När vi går in i flow frigörs belönande signalsubstanser, stressen sänks och tillfredsställelsen ökar.

”Om ekorrhjulet ska sluta snurra,
måste ekorren sluta springa!”
Herregud & Co

FLOW

Vad är flow? Det är när koncentrationen är total, du är närvarande och det känns som om tiden står stilla när du gör något du verkligen tycker om. Att vara i flow underlättar kreativa arbeten. Kreativitet handlar om balansen mellan intellekt och intuition.

Gör du din grej? När du gillar det du gör kan du hamna i flow. Lever du din passion? Tar du tillvara dina talanger, egenskaper, drivkrafter, kunskaper? Carolina Gårdheim berättar om att göra sin grej för att finna glädje och energi:

3 pepptips

Ritad ceriserosa uggla med flow som dansarNär inspirationen tryter och jag vill peppa mig själv till flow brukar jag:

  1. Lyssna på någon sprallig låt och spralla loss.
  2. Ta en powerwalk och lyssna på en inspirerande pod.
  3. Titta på min visionboard.

Hur brukar du göra? Kommentera gärna 🙂

Livet lär

Stannar du kvar i din trygghetszon för att du vet vad du har? Eller satsar du på dina drömmar, slänger dig ut och testar vingarna? När vårt mål är optimalt, varken för svårt eller för lätt är det en god förutsättning för att hamna i flow. Hur känns det i dig att utforska dina gränser för att gå ett steg längre? Det kan kännas läskigt att lämna boet för att testa sin grej, men oj vilken belöning som kan vänta på andra sidan i form av inre klarhet, energi och glädje. Clara Lidström skriver om att man får det man behöver: Underbara Clara: ”Jag får inte det jag vill ha utan det jag behöver” »

Over and out, 
Hälsningar Jenny Sandfors, InternetForm

 

VAD TYCKER DU?
– SKRIV GÄRNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

Bloggare - Jenny Sandfors

Bloggare - Jenny Sandfors

webbutvecklare

Hej! Jag jobbar med webbhjälp för själfulla entreprenörer som vill växa och få avlastning.

...det är min tårtbit för mer flow och chill i världen!

OM BLOGGEN

Utforskar och filtrerar om inre utveckling.  Berättar om min väg från tidsjakt till flow & chill. Till vardags jobbar jag med e-kurser, hemsidor och digitala verktyg.

VILL DU VÄXA GENOM ATT SÄLJA MER ONLINE?
Prenumerera på mitt inspirationsbrev "Ett filter om Flow & Chill", så får du en GRATIS guide med "5 nycklar till en egen säljmaskin".
Ja, jag vill ha inspirationsbrevet och en GRATIS guide för mer sälj online »