Njut av din passion

21 mar 2018 | Passionista | 6 Kommentarer

Går det att dansa sig genom arbetsdagen? Brukar du stanna upp, reflektera och njuta på jobbet? Läs om Olof Röhlanders bok och show om att Njutarbeta.

NJUT AV ARBETET OCH FÅ SAKER GJORDA

I fjol var jag på Oscarsteatern och lyssnade på Olof Röhlanders föreläsningsshow Njutarbeta. Han har även skrivit boken ”Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda”. Går det att njuta på jobbet och ändå vara effektiv?

Ta reda på när under dagen du har din primetime, din högtrycksperiod dvs när du funkar som bäst? Lägg in flowpass under den här tiden och ta dig an dina viktigaste arbetsuppgifter.

Hur kan du bygga upp din arbetsmiljö och dina arbetspass så att du kan njuta mer över hela veckan? Röhlander menar att vi inte ska ta dagen som den kommer utan se till att själv skapa våra omständigheter. 

Titta på din vardag från morgon till kväll, var kan du få in mer njutning? 

 • Morgonrutin?
 • På vägen till jobbet?
 • Flowtid?
 • Arbetstempo som passar din inre cykel?
 • Fika?
 • Lunchen?
 • Snygg avslutning av arbetsdagen?
 • Kvällsaktiviteter?

Hur kan du dansa dig genom arbetsdagen och uppmärksamma det njutningsbara? Reflektera och gör din dag till ett nöje 🙂

INSPIRATIONSBREV – FLOW & CHILL på jobbet

Vill du ha mitt nya inspirationsbrev som kommer handla om flow och chill i arbetslivet? 1:a numret kommer efter påsken och sen 12ggr/år. Varsågod, här kan du prenumerera + ladda ner min freebie  ”100 grejer du kan ha på hemsidan” »

Over and out, Hälsningar Jenny Sandfors, InternetForm

VAD TYCKER DU? – SKRIV GÄRNA EN KOMMENTAR

6 Kommentarer

 1. Gunnar FN

  Njuta på jobbet? Räcker det inte att tjäna lite pengar, för att få njuta någon annan stans?

  Svara
  • jennySandfors

   Jobbar vi heltid är vi ju på jobbet 40h/v så jag tänker att det är juste att ha det gott under tiden 🙂

 2. Magnus Blixt

  Tänkvärt! Jag som rektor börjar genast fundera hur vi på något sätt kan anamma detta för lärare och elever…

  Svara
  • jennySandfors

   Intressant att ta tänket in i skolans värld och där kan det ju göra stor skillnad. Att gå till och från skolan med ett leende. Min dotter går på privata högstadieskolan Lust & Lära i Bollnäs och när jag går in i den skolan känner jag bara ”Wow, jag vill gå i skolan igen!”. Det är en magisk känsla 🙂

 3. Sandra Jönsson

  Jag blir ju såklart nyfiken: vad får dig att dansa genom arbetsdagen? ☺️ Jag tycker själv det kan vara svårt att skapa rum för njutning och skoj under arbetsveckorna. Trots planering sker det alltid något oförutsett, som en hastig beställning och deadline. Kan jag kringgå de tvära kasten på något sätt och ändå skapa rum för det roliga? Vilka är dina bästa tips? Tack!

  Svara
  • jennySandfors

   För mig är det det lilla extra i arbetsvardagen, som att dricka kaffet ur min urtjusiga kaffekopp från Anna keramik isf en vanlig svart eller nya roliga uppdrag som ger tjohooo-känsla mm. Sen glömmer jag lätt att titta tillbaka men när jag gör det och ser att vissa saker blivit som jag önskat över tid så njuter jag 🙂 Tack för din kommentar, ska fundera mer på hur jag gör och blogga om det senare.

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 8 =

Bloggare - Jenny Sandfors

Bloggare - Jenny Sandfors

webbutvecklare

Hej! Jag är en fd tidsjägare som utforskar och delar mitt recept för jobbro och mejvård. Jobbar med webbhjälp för själfulla entreprenörer som vill växa och få avlastning.

...det är min tårtbit för mer flow och chill i världen!

OM BLOGGEN

Utforskar och filtrerar om inre utveckling.  Berättar om min väg från tidsjakt till flow & chill. Till vardags jobbar jag med e-kurser, hemsidor och digitala verktyg.

SPAR PENGAR

GÅ E-KURS

Bygg egen hemsida i WordPress. Jag coachar dig i 6v. Visa hur du spar pengar »

SPAR TID

JENNY PRODUCERAR

Njut av en god fika medan din hemsida skapas. Visa hur du spar tid »

VILL DU VÄXA GENOM ATT SÄLJA MER ONLINE?
Prenumerera på mitt inspirationsbrev "Ett filter om Flow & Chill", så får du en GRATIS guide med "5 nycklar till en egen säljmaskin".
Ja, jag vill ha inspirationsbrevet och en GRATIS guide för mer sälj online »